0374.885.690

Puncte de colectare articole vestimentare și textile de uz casnic

RER SUD în parteneriat cu Primăria Buzău, compania DAIGORO și compania Textil Recovery  oferă cetățenilor din municipiul Buzău posibilitatea de a se debarasa gratuit de articolele vestimentare, textile de uz casnic și încălțăminte.

Pe raza muncipiului Buzău au fost amplasate în apropierea platformelor destinate depozitării deșeurilor din zonele de blocuri, containere distinct inscripționate pentru depozitarea deșeurilot textile.

În baza parteneriatului încheiat în anul 2019 între RER și Textile Recovery au fost amplasate pe domeniul public 8 containere, în următoarele locații:

  1. Str. Narciselor – Bld. Unirii.
  2. Str. Pietroasele (Piața Micro 3)
  3. Str. Nicu I. Contantinescu (Cartier Orizont)
  4. Str. Dionisie Romano (Cartier Episcopiei)
  5. Aleea Centrală, Bl. 40 ( Cartier Micro 14)
  6.  Str. Nicolae Ciucurete, (Camin 8)
  7. Aleea Paltinilor, (Asociația de Proprietari PT 13)
  8. Str. Cașoca (Cartier Dorobanți 2)

După colectarea realizată de RER SUD, responsabilitatea de sortare pe categorii de materiale (ex. bumbac, lână, in, poliester etc.), precum și de tratare mecanică a acestora aparține societății Textile Recovery.

Începând cu anul 2023, numărul containerelor speciale destinate colectării separate a articolelor vestimentare și a textilelor de uz casnic a crescut considerabil datorită parteneriatului din compania Daigoro, Primăria Buzău și RER SUD.

Pentru lista completă click aici!

Îndrumăm pe buzoieni să depoziteze separat articolele vestimentare dar și alte materiale textile de uz casnic pe care nu le mai folosesc în aceste containere create special și să renunțe astfel la amestecarea acestora cu celelalte categorii de deșeuri reciclabile, reziduale, vegetale/biodegradabile, din construcții și demolări, DEEE-uri