0374.885.690

Puncte de colectare articole vestimentare și textile de uz casnic

RER SUD în colaborare cu Textil Recovery a demarat începând cu data de 19 august 2021 primul proiect de colectare separată a articolelor vestimentare și textilelor uzate din gospodărie generate de populația municipiului Buzău.

Începând cu acestă dată buzoienii au posibilitatea de a se debarasa de îmbrăcăminte și de alte textile de uz gospodăresc precum fețe de masă, pături, carpete, ambalaje de bumbac, lenjerii de pat, prin depozitarea acestora la oricare din cele 8 locații unde este amplasat câte un container distinct inscripționat. În fiecare săptămână, în ziua de luni se va face colectarea materialelor textile din cele 8 locații, iar prima zi de colectare fi pe 30 august.

Locațiile unde sunt amplasate containerele destinate depozitării materialelor textile și a articolelor vestimentare sunt distribuite în orașul Buzău astfel:

  1. Str. Narciselor – Bld. Unirii.
  2. Str. Pietroasele (Piața Micro 3)
  3. Str. Nicu I. Contantinescu (Cartier Orizont)
  4. Str. Dionisie Romano (Cartier Episcopiei)
  5. Aleea Centrală, Bl. 40 ( Cartier Micro 14)
  6.  Str. Nicolae Ciucurete, (Camin 8)
  7. Aleea Paltinilor, (Asociația de Proprietari PT 13)
  8. Str. Cașoca (Cartier Dorobanți 2)

După colectarea realizată de RER SUD, responsabilitatea de sortare pe categorii de materiale (ex. bumbac, lână, in, poliester etc.), precum și de tratare mecanică a acestora aparține societății Textile Recovery. În urma procesului de sortare, materialele care mai pot fi reutilizate vor fi, fie livrate comercianților în regim second-hand, fie donate către centrele de asistență copii și adulți. Cele care nu mai pot fi reutilizate vor fi tocate, balotate și livrate micilor producători pentru confecționarea de lavete, covoare, umplutură pentru scaunele de la mașini etc. sau vor fi livrate operatorilor economici pentru dizolvare chimică sau incinerare, în ultimă fază.

Îi îndrumăm pe buzoieni să-și ducă articolele vestimentare dar și alte materiale textile de uz casnic pe care nu le mai folosesc în aceste containere create special și să renunțe astfel la amestecarea acestora cu deșeuri menajere.