0374.885.690
RER SUD

Servicii

În această secţiune vei găsi informaţii despre serviciile noastre. Ne ocupăm de străzi, parcări, închiriem toalete ecologice, deszăpezim şi curăţăm gheaţa de pe carosabil.

Colectare DEEE

Uniunea Europeană, alături de legislaţia elaborată pentru colectarea selectivă are în momentul de faţă şi un cadru legislativ pentru ceea ce înseamnă colectarea Deşeurilor Electrice, Electronice şi Electrocasnice. RER SUD S.A. cuprinde în gama sa de servicii destinate utilizatorilor şi Serviciul de Colectare a DEEE-urilor, deşeuri importante în procesul de reciclare, din care vor rezulta materii prime sau produse finite.

 DEEE-urile reprezintă componenta cu cel mai rapid ritm de creştere din fluxurile de deşeuri municipale solide, deoarece oamenii îşi schimbă telefoanele mobile, calculatoarele, televizoarele, echipamentele audio şi imprimantele mult mai frecvent decât oricând înainte. DEEE-urile cuprind: aparatele de uz casnic, echipamente informatice, unelte electrice şi electronice, echipamente de iluminat etc.

Deşeurile de echipamente electrice, electronice si electrocasnice (DEEE) sunt o categorie specială de deşeuri, iar colectarea, tratarea şi reciclarea sunt importante din mai multe motive:

  • Se pot evita poluări ale mediului cu gaze cu efect de seră sau metale grele daunătoare sănătăţii – aproximativ 70% din substanţele toxice care ajung la gropile de gunoi (depozite de deseuri) provin de la aceste echipamente;
  • Se pot recupera importante cantităţi de materii prime secundare întrucât DEEE-urile au un grad ridicat de reciclare-reutilizare (intre 85-90%)

Colectarea DEEE-urilor se realizeaza fie in baza unei solicitari scrise, fie in cadrul campaniilor organizate periodic si mediatizate la nivel local

 

Colectare DEEE
RER SUD

Servicii

În această secţiune vei găsi informaţii despre serviciile noastre. Ne ocupăm de străzi, parcări, amenajăm spaţii verzi, deszăpezim şi curăţăm gheaţa de pe carosabil.

INAPOI LA SERVICII