0374.885.690

Campanii semestriale – Mun. Buzău

RER SUD, în calitate de unic operator de salubrizare de pe raza municipiului Buzău, are responsabilitatea de a organiza semestrial campanii de colectare GRATUITĂ a deșeurilor voluminoase și a celor periculoase generate de populație,  conform prevederilor din Caietul de Sarcini și din Regulamentul Serviciului de salubrizare al Municipiului Buzău.

Pe perioada campaniei de colectare a deșeurilor voluminoase se colectează GRATUIT și deșeurile electrice, electronice și electrocasnice. Colectarea DEEE-urilor se realizează în parteneriat cu ECOTIC.

Campaniile semestriale se organizează înaintea sărbătorilor de  Paște și de Crăciun. Durată campanie: 5 săptămâni (înaintea celor două sărbători) din care 5 zile de colectare propriu-zisă (în fiecare zi de sâmbătă):

Campanii de colectare a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor de echipamente electrice

Zi de colectare: în fiecare zi de sâmbătă

Metode de colectare: direct de la domiciliu (din fața porții și/sau a blocului) numai pe bază de solicitare telefonică. Solicitările se fac în săptămâna dinaintea zilei de colectare stabilită pentru fiecare zonă, la numărul de telefon 0374.885.690, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 14:00

Colectarea propriu-zisă: se face în fiecare zi de sâmbătă, în zonele/cartieree alocate fiecărie zile de colectare, conform programului stabilit. Deșeurile trebuie scoase în fața porții și/sau blocului, într-un loc accesibil mașinii de colectare, până în ora 09:00.

Zilele de colectare, precum și zonele alocate fiecărei zile vor fi anunțate cu cel puțin o săptămână înainte de începerea campaniei de colectare a deșeurilor voluminoase și a celor de echipamente electrice și electrocasnice.

Campanii de colectare a deșeurilor periculoase provenind din deșeuri menajere

Colectarea deșeurilor periculoase se va face prin aport voluntar, respectiv cetățenii vor preda la unul dn punctele fixe temporar amenajate deșeuri periculoase menajere. La punctul fix de colectare va staționa o mașină distinct inscripționată, dotată cu recipiente corespunzătoare pentru depozitarea fiecărei categorii de deșeuri acceptată în campanie. Zilele de colectare, precum și locațiile și intervalul orar de staționare al mașinii vor fi anunțate cu cel puțin o săptămână înainte de începerea campaniei.

Lista cu deșeuri voluminoase acceptate în campanie poate fi accesată aici!

Lista cu deșeurile electrice, electronice și electrocasnice (DEEE-uri) poate fi accesată aici!

Lista cu deșeurile periculoase provenind din deșeuri menajere poate fi accesată aici!

Pentru detalii despre CAMPANIA din Semestrul 1_2023: Martie-Aprilie 2023_Buzău, vă rugăm accesați: