0374.885.690

Campanii semestriale – Mun. Buzău

RER SUD, în calitate de unic operator de salubrizare de pe raza municipiului Buzău, conform prevederilor din Caietul de Sarcini (Anexă la Contractul de delegare a gestiunii serviciului de salbrizare nr. 17652 din 06.02.2023) și din Regulamentul Serviciului de salubrizare al Municipiului Buzău, are responsabilitatea de a organiza semestrial campanii de colectare GRATUITĂ a deșeurilor voluminoase și a celor periculoase menajere generate de populație.

Campaniile semestriale se organizează de obicei înaintea sărbătorilor de  Paște și de Crăciun.

Pe perioada campaniei de colectare a deșeurilor voluminoase se colectează GRATUIT și deșeurile electrice, electronice și electrocasnice. Colectarea DEEE-urilor se realizează în parteneriat cu ECOTIC.

●  Campania de colectare a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor de echipamente electrice

Durată campanie: 5 săptămâni
Zi de colectare: în fiecare zi de sâmbătă (pentru persoane fizice)
Zi de colectare DEEE-uri (pentru agenți economici și instituții publice): luni-vineri (conform programărilor)

Metode de colectare: direct de la domiciliu (din fața porții și/sau a blocului) numai pe bază de solicitare telefonică. Solicitările se fac în săptămâna dinaintea zilei de colectare stabilită pentru fiecare zonă, la numărul de telefon 0374.885.690, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 14:00.

Colectarea propriu-zisă: se face în fiecare zi de sâmbătă, în zonele/cartieree alocate fiecărie zile de colectare, conform programului stabilit. Deșeurile trebuie scoase în fața porții și/sau blocului, într-un loc accesibil mașinii de colectare, până în ora 09:00.

Zilele de colectare, precum și zonele alocate fiecărei zile vor fi anunțate cu cel puțin o săptămână înainte de începerea campaniei de colectare a deșeurilor voluminoase și a celor de echipamente electrice și electrocasnice.

*Campania de colectare a deșeurilor voluminoase este adresată doar populației.

●  Campanii de colectare a deșeurilor periculoase provenind din deșeuri menajere

Colectarea deșeurilor periculoase se va face prin aport voluntar, respectiv cetățenii vor preda la unul din punctele fixe temporar amenajate deșeuri periculoase menajere. La punctul fix de colectare va staționa o mașină distinct inscripționată, dotată cu recipiente corespunzătoare pentru depozitarea fiecărei categorii de deșeuri acceptată în campanie. Zilele de colectare, precum și locațiile și intervalul orar de staționare al mașinii vor fi anunțate cu cel puțin o săptămână înainte de începerea campaniei.

Lista cu deșeuri voluminoase acceptate în campanie poate fi accesată aici!

Lista cu deșeurile electrice, electronice și electrocasnice (DEEE-uri) poate fi accesată aici!

Lista cu deșeurile periculoase provenind din deșeuri menajere poate fi accesată aici!

Pentru detalii despre campania desfășurată în semestrul 1 al anului 2024, vă rugăm accesați:
Comunicatul de presă_Campanie semestrul 1_2024_Buzau
Afis informare_Campanie semestrul 1_2024_Buzau