0374.885.690

Tarifare dublă pentru colectare separată incorectă

Începând cu luna Mai, se va aplica tarifare dublă pentru toți utilizatorii serviciului de salubrizare, în cazul în care aceștia nu colectează separat deșeurile pe care le generează, conform HCL 297/2022.

Procedura de aplicarea a tarifului dublu, pentru separarea incorectă a deșeurilor:

Reprezentanții operatorului de salubrizare, RER SUD,  însoțiți de reprezentanții Poliției Locale Municipiul Buzău și/sau ai Primăriei Buzău, vor desfășura activități de verificare a modului de depozitare a deșeurilor în recipiente (pubelă neagră, maro, pubelă/sac galben, container/sac verde).

În cazul în care, în timpul verificărilor se constată că unul sau mai multe recipiente conțin/e alte deșeuri decât cele corespunzătoare, reprezentanții RER vor aplica o etichetă cu mesajul „Conținut Necorespunzător” pe fiecare recipient de colectare cu conținut neconform.

Tariful penalizator, dublu se va aplica indiferent de numărul de neconformități identificate la o adresă/client, inclusiv pentru o singură abatere într-o lună.

Pentru mai multe detalii:

–              Prevederile HCL 297/2002 privind aprobarea tarifului pentru separarea incorectă a deșeurilor municipale din Municipiul Buzău pot fi accesate aici.

–              Comunicatul de presă poate fi accesat aici.

INAPOI LA STIRI