0374.885.690

Studenți din cadrul UNST Politehnica București în vizită la Stația de Sortare și Depozitul ecologic.

20 de studenți și masteranzi ai Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnică din București, Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, secția Ingineria mediului au vizitat, alături de profesori, Stația de sortare a deșeurilor reciclabile din Vadu-Pașii și Depozitul ecologic de deșeuri nepericuloase de la Gălbinași, Buzău, administrate de RER SUD, respectiv RER Servicii Ecologice

Scopul vizitei
Vizita a avut drept scop corelarea noțiunilor teoretice învățate de studenți și masteranzi în cadrul orelor de curs cu modul practic, pentru a înțelege cum sunt sortate deșeurile municipale reciclabile, colectate de la populația din județul Buzău, precum și modul în care sunt gestionate categoriile de deșeuri a căror destinație finală este Depozitul Ecologic de deșeuri nepericuloase.

Vizita la Stația de Sortare deșeuri reciclabile Vadu-Pașii, administrată de RER SUD
Reprezentanții RER SUD le-au prezentat studenților sistemul de management al deșeurilor implementat la nivelul municipiului Buzău, precum și fluxul tehnologic realizat la Stația de sortare deșeuri reciclabile. Studenții au văzut cum funcționează fiecare utilaj/echipament din cadrul stației de sortare, modul în care sunt sortate manual deșeurile reciclabile și sistemul de balotare și stocare temporar.
Stația de sortare deșeuri reciclabile are o capacitate de sortare 40.000 tone/an. Deșeurile reciclabile intrate în stație se sortează manual, pe 8 fracții: folie color de material plastic, metal, PET transparent, PET albastru, HDPE – PP, PET colorat, carton și hârtie.

În anul 2022, în Stația de sortare deșeuri reciclabile Vadu Pașii au intrat 35.692 tone de deșeuri, din care, în urma activității de sortare au reieșit: 7.625 tone deșeuri reciclabile, 11.849 tone refuz de sortare, refuz care a fost transportat către fabricile de ciment și valorificate energetic, 13.735 tone deșeuri organice depozitate la Depozitul ecologic Gălbinași și 237 tone de alte categorii de deșeuri neconforme a căror destinație finală a fost tot Depozitul ecologic.

Vizita la Depozitul de deșeuri nepericuloase Gălbinați
La Depozitul de deșeuri nepericuloase Gălbinași, studenții au văzut procesul prin care sunt depozitate și compactate deșeurile în celula de depozitare, iar reprezentații RER Servicii Ecologice le-au explicat sistemul folosit pentru tratarea levigatului.

Pentru detalii despre eveniment, vă rugăm accesați:
Comunicatul de presă
Galerie foto

INAPOI LA STIRI