0374.885.690

Reducere la factură, pentru clienți – persoane fizice – pentru lunile Aprilie, Mai și Iunie 2023

● Buzoienii au beneficiat în luna Iunie de o scădere a facturii pentru serviciul de colectare a deșeurilor cu 2,88 lei/persoană, reprezentând o diminuare cu 14% a tarifului

● Facturile luniilor Aprilie si Mai au avut și ele o valoare mai mică cu 0,8 lei/persoană, respectiv 1,8 lei/persoană

Colectarea separată și reciclarea deșeurilor a determinat diminuarea tarifului

Reducerea tarifului per persoană este influențată de cantitățile de deșeuri reciclabile vândute dar și de sumele încasate de la OIREP-uri pentru valorificarea deșeurilor. Așadar, toate sumele obținute din vânzarea/valorificarea deșeurilor sunt scăzute procentual din tariful calculat pentru populație.

Creșterea cantităților și calității deșeurilor reciclabile colectate separat și date spre reciclare au condus la recalcularea tarifului, care a înregistrat în ultimele 3 luni o diminuare progresivă de la 0,8 lei/persoană în luna Aprilie la 2,88 lei/persoană  în luna Iunie.

Cantitatea și calitatea deșeurilor reciclabile colectate separat influențează procentul de diminuare a tarifului

Cantitatea și calitatea deșeurilor reciclabile colectate separat sunt rezultatele comportamentului cetățenilor și a obiceiurilor zilnice de a colecta și depozita separat deșeurile pe care le generează. Având în vedere faptul că generatorul de deșeuri este cel care, prin acțiunile sale, decide unde și cum depozitează deșeurile, cantitățile pe care operatorul le trimite la reciclatorul final sunt influențate de fiecare cetățean în parte.

Pentru detalii vă rugăm să accesați Comunicatul de presă.

INAPOI LA STIRI