0374.885.690

Reducere factură  Martie (persoane fizice) – Mun. Buzău

RER SUD a aplicat pentru luna Martie 2024  o reducere de 4,25 lei/persoană la facturile emise pentru persoanele fizice din municipiul Buzău.

În urma aplicării acestei reduceri, o persoană va plăti în luna Martie pentru serviciul de colectare și transport al deșeurilor un tarif de 25,65 lei (cu 14,22 % mai puțin față de tariful aprobat de 29,9 lei/persoană)

Reducerea tarifului per persoană este influențată de cantitățile de deșeuri reciclabile vândute dar și de sumele încasate de la OIREP-uri pentru valorificarea deșeurilor. Așadar, toate sumele obținute din vânzarea/valorificarea deșeurilor sunt scăzute procentual din tariful calculat pentru populație.

De la începutul anului 2024, tariful plătit pentru serviciul de salubrizare de către o persoană din municipiul Buzău a fost mai mic cu 2,08 lei în luna Ianuarie, 4,79 lei în luna Februarie și 4,25 lei în luna Martie.

Cantitatea și calitatea deșeurilor reciclabile colectate separat sunt rezultatele comportamentului cetățenilor și a obiceiurilor zilnice de a colecta și depozita separat deșeurile pe care le generează. Având în vedere faptul că generatorul de deșeuri (cetățeanul) este cel care, prin acțiunile sale, decide unde și cum depozitează deșeurile, cantitățile pe care operatorul le trimite la reciclatorul final sunt influențate de fiecare cetățean în parte.

Pentru detalii despre reducerea aplicată la factura lunii Martie, vă rugăm accesați:
Comunicatul de presă_Reducere tarif/persoană/lună_Martie_2024_Mun. Buzau

INAPOI LA STIRI