0374.885.690

Reducere factură Februarie (persoane fizice) – Mun. Buzău

RER SUD a aplicat pentru luna Februarie o reducere de 4,79 lei/persoană la facturile emise pentru persoanele fizice din municipiul Buzău. În urma aplicării acestei reduceri, o persoană va plăti în luna Februarie pentru serviciul de colectare și transport al deșeurilor un tarif de 25,11 lei (cu 16% mai puțin față de tariful aprobat)

Reducerea tarifului per persoană este influențată de cantitățile de deșeuri reciclabile vândute dar și de sumele încasate de la OIREP-uri pentru valorificarea deșeurilor. Așadar, toate sumele obținute din vânzarea/valorificarea deșeurilor sunt scăzute procentual din tariful calculat pentru populație.

Sumele încasate din valorificarea deșeurilor au condus la recalcularea tarifului, care a înregistrat de la începutul anului 2024 o diminuare progresivă de la 2,08 lei/persoană în luna Ianuariela  4,79 lei/persoană  în luna Februarie.

Cantitatea și calitatea deșeurilor reciclabile colectate separat sunt rezultatele comportamentului cetățenilor și a obiceiurilor zilnice de a colecta și depozita separat deșeurile pe care le generează. Având în vedere faptul că generatorul de deșeuri (cetățeanul) este cel care, prin acțiunile sale, decide unde și cum depozitează deșeurile, cantitățile pe care operatorul le trimite la reciclatorul final sunt influențate de fiecare cetățean în parte.

Pentru detalii despre reducerea aplicată la factura lunii Februarie, vă rugăm accesați:
Comunicatul de presă_Reducere la factura lunii Februarie_Mun. Buzau

INAPOI LA STIRI