0374.885.690

Din 1 noiembrie 2023 colectarea deșeurilor se va realiza numai din pubele cu CIP RFID

Din 01 Noiembrie 2023, colectarea deșeurilor biodegradabile/vegetale și a celor reziduale generate de persoanele fizice din Mun. Buzău se va realiza numai din pubele noi, cu CIP RFID.

În conformitate cu cerințele din Caietul de Sarcini pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitatea de colectare și transport a deșeurilor municipale în municipiul Buzău, persoanele fizice care locuiesc în zonele de case din municipiul Buzău au fost dotate, în perioada iunie – septembrie 2023 de către operatorul de salubritate RER SUD cu recipiente noi, marcate cu CIP RFID, cu capacitate diferită, în funcție de numărul de persoane din contract.

În acest sens, în perioada iunie – septembrie 2023, RER SUD a asigurat distribuirea recipientelor noi, astfel: sac verde pentru deșeuri din sticlă, sac galben pentru deșeuri reciclabile din plastic și metal, ambalajele din hârtie și carton, tetrapak, pubelă maro pentru deșeuri biodegradabile/vegetale și pubelă neagră pentru deșeuri reziduale.

Procedură pentru ridicare pubele noi, cu cod RFID
Persoanele (titularii  de contract) care nu au intrat în posesia pubelelor cu cod RFID în perioada de distribuire iunie – septembrie 2023, pot ridica pubelele noi, în baza actului de identitate, de la Garajul RER SUD, Șos. Vadu-Pașii, nr. 90, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 -15:00.

În situații excepționale, persoanele care nu se pot deplasa la Garajul RER SUD pentru a ridica pubelele din motive de sănătate sau din alte motive justificate vor fi dotate cu recipiente cu CIP RFID direct a domiciliu, numai pe bază de solicitare. Solicitarea se face la Call Center, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 -19:00.
De asemenea, persoanele care pot ridica pubelele de la Garajul RER SUD, dar care nu se pot încadra în programul de ridicare (luni – vineri, orele 07:00 – 15:00) pot desemna o altă persoană care să ridice pubelele cu CIP RFID, în baza actului de identitate în original al titularului de contract.

Predarea pubelelor vechi, fără cod RFID
Predarea pubelelor vechi nu este obligatorie, însă în situațiile în care spațiul nu permite depozitarea pubelelor vechi și a celor noi, RER SUD asigură colectarea pubelelor vechi conform următoarei proceduri:

  1. colectarea se face numai pe bază de solicitare telefonică la 0374.885.690 (luni-vineri, orele 07:00-19:00) sau prin cerere scrisă transmisă prin e-mail la dispecerat@rersud.ro.
  2. După înregistrarea solicitării, pubelele trebuie scoase golite de conținut, în fața porții, în următoarea zi de colectare a deșeurilor aferentă străzii pe care locuiește persoana.

Pubelele vechi nu mai trebuie scoase după data de 1 noiembrie 2023.

Pubele cu cod RFID și cum funcționează sistemul de citire RFID
Tagul cu codul RFID (Radio Frequency Identification) montat pe pubelele maro și negre permite identificare și corelarea automată, în timp real, a următoarelor date: nume client, adresă, tip recipient/categorie deșeu, capacitate recipient.

Tagul cu cod RFID amplasat pe fiecare recipient comunică cu un dispozitiv similar amplasat pe autocompactoarea de colectare. În momentul în care acest cod este citit, toate datele corelate acestui cod sunt identificate și înregistrate în baza de date a operatorului de salubritate. Mai mult decât atât acest sistem oferă confirmarea prestării serviciului de colectare a deșeurilor dar și semnalează erorile survenite în sistemul de colectare.

Pentru corecta informare a cetățenilor, în această perioadă RER Suda transmis persoanelor fizice care locuiesc în zona de case din municipiul Buzău SMS, e-mail și informare în plic împreună cu factura lunii octombrie. Alături de aceste metode de informare, buzoienii pot obține informații suplimentare despre acest demers accesând site-ul www.rersud.ro, secțiunea STIRI, pagina oficială de Facebook RER SUD sau apelând la Call Center: 0374.885.690 (luni-vineri, orele 07:00-19:00).

Pentru detalii despre campanie, vă rugăm accesați:
Comunicatul de presă

De asemenea, detalii pot fi obținute apelând la Call Center +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.

INAPOI LA STIRI